tisdag 3 januari 2012

Georges Duboeuf Chiroubles 2009


Chiroubles anses vara en av de cru-byar som producerar de lättaste vinerna vilka ska drickas unga. För just Chiroubles, vars odlingar är högst belägna av alla cru-byarna, brukar man tala om högst 3 års lagring.

Georges Duboeuf
Chiroubles 2009
Vi valde att öppna en Georges Duboeuf Chiroubles 2009 till en vinmarinerad rostbiff och blev som vanligt inte besvikna.

Här var den för Beaujolais så typiska karamelltonen väldigt nedtonad och en lätt doft av viol gjorde vinupplevelsen väldigt njutbar.

Tyvärr kan man ju inte bara gå till Systembolaget och botanisera bland de olika cru-byarna i Beaujolais. Så här är det beställnings-sortimentet som gäller.

Skulle det vara vin från just Chiroubles man vill ha finns det bara i Georges Duboeuf´s Beaujolais-låda som vi bloggat om tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar