onsdag 7 december 2011

Réserve du Vieux Cocher


Sedan 1948 är Fitou en AOC appellation för röda viner, vilket betyder att det var Languedocs första AOC. Det är ett intressant område som är delat i två separata landområden. Härifrån har det kommit bra viner till ganska låga priser de senaste 15 åren. De typiska vinerna är rejäla grytviner med ganska tidigt rundade tanniner som gör att de kan drickas förhållandevis unga. Druvorna i Fitou är i huvudsak Grenache, Carignan, Syrah och Mourvèdre.


Réserve du Vieux Cocher 2003
Vår flaska Réserve du Vieux Cocher 2003 var helt mogen och ett fint exempel på vad Fitou har att erbjuda. En bra köttbit med lite kryddstarka tillbehör var inget problem för det här vinet. Dessutom får i alla fall jag lite känsla av sydlig sol och värme när jag dricker den här typen av viner, perfekt en kulen vinterdag.

Vinet finns tyvärr inte på systembolaget, men däremot finns en del andra viner från producenten Mont Tauch i beställningssortimentet. Förmodligen borde man prova sig igenom dessa för att se om man hittar något liknande, det är i så fall väl värt besväret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar