Idag valde vi att fira med en Spätburgunder från Kröv. Från senaste besöket i Mosel hade vi tagit hem en flaska Johannes Schnitzius 2008er Spätburgunder Rotwein trocken. När vi passerar Kröv besöker vi gärna Johannes i deras vinkällare.
Johannes är en av Mosels riktiga Pinot-noir-entusiaster, när jag frågade honom varför han jobbade med en så svår druva sa han att "vem som helst kan göra en bra Riesling i Mosel, men pinot noir...".
![]() |
Johannes Schnitzius Spätburgunder Rotwein trocken |
Hur var då vinet på hemmaplan? Vi valde att prova det som matvin till en grillad kall rostbiff och det var nog ett ganska bra val.
Det är aldrig särskilt mycket tanniner i Schnitzius Pinot Noirer men däremot massor med syra. Efter en stund i glasen kommer en trevlig kryddighet fram som passar jättebra till maten, lärdomen är nog att man helst ska dekantera vinet för att ge det mer luft. Väl luftat är vinet definitivt värt ett besök hos Johannes i källaren.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar