måndag 14 november 2011

Bubbel från Baden


Till hemlagad Gnocchi med tomatsås valde vi ett mousserande vin. Valet föll på en flaska Burkheimer Schlossgarten Pinot Brut 2009, ett vin som vi tog med hem efter sommarens besök i Baden.

Här har vi en sekt från den berömda Kaiserstuhl i Baden, i höjd med Alsace men på östra sidan Rhen. Ändå är det en ganska stor skillnad på en Pinot Noir basserad Cremant från Alsace och vårt motsvarande vin från Baden. Detta är lite av kusinen från landet, mer omedelbart i sin fruktighet men samtidigt lite mindre champagneartat förfinad.

Burkheimer Schlossgarten Pinot Brut 2009
Det första vi märkte med vårt vin var den tydliga och mycket trevliga moussen. Här fick man vara försiktig när man hällde upp, men när det var avklarat var belöningen en härligt gräddig mousse. Smaken var som sagt mycket fruktig med ganska försiktiga syror, vinet hade nog verkat lite enkelt som entré eller till skaldjur. Men som en festlig inramning till en pastarätt var det perfekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar