En sak som man slås av när man tittar på Weingut Webers vinlista är den stora mängden druvsorter som de odlar. Listan blir ganska imponerande:
- Bacchus
- Chardonnay
- Dornfelder
- Frühburgunder
- Gewürztraminer
- Grauburgunder
- Muskateller
- Portugieser
- Regent
- Riesling
- Rivaner
- Scheurebe
- Silvaner
- Spätburgunder
- Weissburgunder
Som vinmakare vill Udo att det ska vara druvan som bestämmer vinet och inte källar-arbetet. Han tycker att det är spännande att de olika årgångarna har egen identitet och vill inte jobba mot ett "standard-vin". Det är lite grand av små-bondens privilegium att kunna jobba så, säger Udo.
Han berättar att de i våras fick besök av en kinesisk uppköpare som ville ha 200 000 flaskor av deras Riesling spätlese vilket naturligtvis inte var möjligt eftersom de bara gjort 4000 flaskor. Men det här är ett medvetet val, de vill att deras viner ska vara hantverksmässiga och inte industriprodukter!
När man bestämt sig för att jobba på det här sättet är det en fördel att vara i en ort som Monzingen där det finns många vinbönder som jobbar på liknande sätt, avslutar Udo.
Hur var då vinerna? Jag återkommer till det i ett annat inlägg.
Wein aus deutschen Landen |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar