söndag 24 juli 2011

Vin till kantarellmackan


Nu är det dags att ta hand om de fina kantarellerna som börjar sticka upp kring skogsvägarna.
 
Kantarell
Kantarell kan användas i såsen som en krydda med sin lite peppriga smak men den är också en trevlig smakbrygga.

En smakbrygga har till funktion att hjälpa både vinet och maten på traven så att vi ska få den bästa balansen i smakupplevelsen.

Svampen kan vara stekt, stuvad eller i sås men aldrig rå.

Om man vill njuta av sommarens första kantareller smörstekta och upplagda på en god brödbit vad ska man då välja för vin? 

Det fungerar bra med både vita och röda viner till kantarellmackan. En kraftigare Chardonnay med fin syra och smörighet passar utmärkt men även ett rött inte fullt så kraftigt vin från druvan Pinot Noir är också ett bra val.


Röda förslag: 

Vita förslag:
Kantarell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar