torsdag 12 januari 2012

Le Temps des Gitans


Till en köttfärsrätt valde vi ett lättare rött vin som vi hittade i Ekovin-lådan vår 2011. Det var Le Temps des Gitans 2010 vilket är ett Languedocvin helt gjort på Carignan. Man kan kanske tycka att namnet, som översatt betyder ungefär Zigenarnas tid, är ganska udda. Men det vinmakarna vill framhäva här är att det är ett lättsamt och levnadsglatt vin för omedelbar konsumtion.

Le Temps des Gitans
2010
Väl i glaset är vinet lite av en Beaujolais-typ, och det visar sig att man faktiskt till en del använder den Beaujolaisiska jäsningsmetoden på det här vinet. Men man avbryter sin "maceration carbonique" innan jäsningen är färdig.

Det som avslöjar att det inte är en Beaujolais är den för Carignan typiska "tunga" fruktigheten.  Totalupplevelsen var att den var trevlig i sitt sammanhang men inte något stort vin.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar