söndag 6 november 2011

Georges Duboeuf Beaujolais 2009


När det åter var dags för rostbiff hemma plockade vi den första flaskan ur Georges Duboeufs beaujolais-kartong för 2009. Vi valde att börja med den enklaste flaskan i lådan, nämligen Georges Duboeuf Beaujolais.
 
Här möter oss allt som gör en typisk Beaujolais, smultron och björnbärstoner med ett litet stänk lakrits i doften. Allt i trevlig balans och den lilla extra kraften som utmärker just 2009:orna. Det här lovar gott för resten av lådan!
Georges Duboeuf Beaujolais, 2009
 
Sen är det ju inte så länge kvar innan vi får vår första aning om hur årgång 2011 blir, det är ju snart dags för årets upplaga av Beaujolais nouveau.

Den tredje torsdagen i November varje år är det ju släpp av detta ganska omdiskuterade primörvin. Jag brukar tycka att det är lite spännande att få en första hum om hur årgången artar sig. 2009 var Nouveaun jättebra och sedan visade sig de "riktiga" vinerna också bli bra.

Förra året var däremot ett mycket svagare år för Beaujolais Nouveau och de övriga vinerna verkar följa den trenden. Torsdagen den 17:e får vi en första titt in i framtiden vad gäller Beaujolais.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar