Som fredagsvin valde jag att prova en flaska rött från Österrike som blivit liggande några månader. Det är en flaska Vitikult 2007 från Mittelburgenland.
Vinet är gjort på den lite udda druvan Blaufränkisch som har ett ganska gott rykte i Österrike. Det är lagrat 18 månader på gamla ekfat, vilket gett en förvånansvärt diskret fat-ton.
![]() |
| Vitikult 2007 |
Här möter vi dofter av björnbär och lite lätt fat blandade med en lite jordaktig ton. Smaken följer tätt på doften men med en lite obalanserad syra i eftersmaken.
Förmodligen ett helt perfekt vin till en vanlig pastarätt och med en kvalitet som väl motsvarar de 118:- vinet kostade när det fanns på systembolaget.
Förmodligen ett helt perfekt vin till en vanlig pastarätt och med en kvalitet som väl motsvarar de 118:- vinet kostade när det fanns på systembolaget.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar