tisdag 13 september 2011

Stål mot Ek - Europa mot Australien


Viner av druvan Chardonnay har många karaktärer från att vara ung och kartig till att vara tung och smörig. I denna provning ställs en Premier Cru från Chablis mot en ekad Australiensare för att visa på skillnader och likheter för druvor lagrade på olika sätt.

Vinerna är balanserade och välgjorda men de är ganska unga. Färgen är svagt cintrongul där Chablin är en liten nyans blekare. Chablin är lagrad på ståltank och har en bra syra och en fin ton av äpple, citrus och mineral.

Smörigheten och rökigheten i Xanandun ger en rund och mjuk smak. Det känns att vinet varit lagrat på ekfat men fatkaraktären tar inte överhand och man känner att det finns en fruktighet och även detta vin har en bra syra.

Båda vinerna är goda matviner och passar bra till laxrätter.


Vinodling i Chablis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar