fredag 16 september 2011

En enkel Champagne som blev bättre


Veuve Émille Cuvée Chardonnay Brut
I källaren låg länge en flaska Veuve Émille Cuvée Chardonnay Brut, det blev liksom aldrig av att dricka den. Detta är ju vanligen inget problem eftersom champagner är väldigt lagringsdugliga, men Veuve Émille är ju en lite enklare champagne så jag började undra hur den klarat sig. Det finns ju bara ett sätt att ta reda på det, nämligen att öppna den och prova.

Väl i glasen möttes ögat av en champagne som definitivt gulnat en hel del av lagringen. Från början upplevde vi doften som ganska sluten, även om de klassiska tonerna av äpplen och bröd fanns där. Moussen var bra men även smaken lite väl sluten. Men efter kanske 10 minuter öppnade sig champagnen och blev till en riktigt bra champagne-upplevelse.

Så med en 5-8 års lagring av en billig champagne lyckades vi få den att smaka som något mycket mer exklusivt. Se där ännu en fördel med att ha tillgång till en vinkällare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar