Chenin Blanc, Chardonnay, Sauvignong Blanc, Rielsling |
Färgmässigt var Sauvignon Blanc blekast, de övriga hade svag färg av citron. Den svåraste vinet var av Chenin Blanc, som kom från Sydafrika och som genom sin fatkaraktär inte var helt lätt att urskilja från Chardonnay. Dock fanns det en ton av Lovikavantar - vått ylle i doften från denna druvan.
Sauvignon Blanc hade en fruktig doft av päron men hade inte riktigt den karakteristiska doften av nässlor och fläder.
Den druva som klarade sig sämst var Rieslingen som inte hade den fina mineral, dieselkaraktär som en god Riesling annars har. Alkoholhalten var låg på denna medans den var mycket hög i vinerna från Sydafrika och Australien.
Sammanfattningsvis skulle jag kunna tänka mig att använda både Bellingham och Lindemans Bin 65 Chardonnay som matviner, kanske är det lättare att tat till sig dessa viner på grund av den höga alkoholhalten.
Chilcas Sauvignon Blanc (nr 6697)
Lindemans Bin 65 Chardonnay (nr 2106)
Bellingham Chenin Blanc (nr 2085)
No 1 Edition Riesling Kabinett (nr 6274)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar